Martijn één van onze invaldocenten - KlasseStudent
920
page-template-default,page,page-id-920,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Marthijn Kinkel (interview vorm):

Profiel:

Ik ben Marthijn Kinkel en doe de Uitvalvrije school op het Praedinius gymnasium te Groningen.

 

Tekst:

Wat is jouw leukste moment bij KlasseStudent?

“Nou meneer, als u nog niet helemaal weet wat u wilt worden later, kunt u altijd Nederlands leraar worden. U legt het heel erg goed uit!” Met deze woorden eindigde mijn eerste dag als KlasseStudent. Gelukkig was dit niet de laatste keer dat een leerling zo enthousiast reageert op mijn uitleg. Sterker nog, het zijn juist dergelijke uitingen die het werk als KlasseStudent zo ontzettend leuk maken.

Waarom je een baan in het onderwijs wel/niet zou aanraden aan andere studenten.

Een baan in het onderwijs moet je zeker niet onderschatten. Je haalt er ontzettend veel voldoening uit, maar het is een stuk uitdagender dan het vroeger leek vanuit de schoolbanken. Zowel het begrijpelijk maken van moeilijke concepten aan verschillende klassen en niveaus, als het aanvoelen van de groep zijn vaardigheden die je niet een, twee, drie onder de knie hebt. Toch zou ik het zeker aanraden! Wanneer je het eenmaal onder de knie hebt is het geweldig om te zien hoe je leerlingen ziet groeien. Hoe je daadwerkelijk kennis kan bijbrengen en een impact kan maken. Ook leer je zelf zoveel over je vakgebied, dat je ook nog voldoende ruimte hebt jezelf te ontwikkelen.

Hoe is jouw “vooroordeel” of algemene indruk van werken in het onderwijs veranderd tijdens je bijbaan bij KlasseStudent?

Ik moet zeggen dat ik het onderwijs een hele tijd erg stoffig vond en weinig uitdagend. Dit vooroordeel is nu eigenlijk helemaal weg. Nu geef ik voornamelijk les op hele dynamische scholen met jonge groepen docenten die samen een heel leuk team vormen. Het is erg mooi om te zien met hoeveel passie docenten hun werk uitvoeren. Maar ook de zorg die zij hebben voor hun leerlingen, hoeveel docenten vaak weten over moeilijke thuissituaties en hoe zij er op zoveel manieren zijn voor hun leerlingen is echt bewonderenswaardig. Dit biedt juist veel uitdaging en is dus veel minder stoffig dan ik dacht!