Roemarijn één van onze invaldocenten - KlasseStudent
830
page-template-default,page,page-id-830,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Rozemarijn Schraven:

Profiel: Mijn naam is Rozemarijn Schraven en ik werk vanaf september 2018 op de middelbare school Lyceum Ypenburg te Den Haag voor de Uitvalvrijeschool.

Tekst: Wanneer er lessen uitvallen omdat docenten afwezig zijn, neem ik die over zodat de leerlingen zo min mogelijk uitval hebben tijdens het tweede tot en met het zesde lesuur. De leerlingen kennen mij dan ook als opvangdocent omdat ik bij verschillende vakken inzetbaar ben.

Ik werk twee dagen in de week, hierdoor heb ik redelijk veel lesuren om over te nemen. Het leuke aan deze baan is dat je continue te maken hebt met kinderen van allerlei leeftijden waardoor elke les anders is. Ook speelt creativiteit een rol wanneer een afwezige docent geen lesmateriaal of instructies heeft achtergelaten en je dus zelf de les moet invullen!

Ik ben nu net wat meer dan twee maanden actief aan het werk op Lyceum Ypenburg en langzamerhand ken ik bijna alle docenten. Het contact tussen de KlasseStudenten en de docenten gaat naar mijn zeggen super! Omdat mijn rooster elke dag anders is dan de week ervoor heb ik veel te maken met de roostermakers, om elke ochtend voor de lessen even langs te lopen is er een heldere communicatie tussen ons.

En tot slot ben ik er tijdens de Uitvalvrijeschool pas achter gekomen hoeveel werk een docent eigenlijk heeft (buiten de lessen om). Toen ik zelf op de middelbare zat, had ik dit eigenlijk nooit door. Maar nu besef ik pas hoeveel extra werk er zit in het voorbereiden van de lessen, het maken van toetsen en het nakijken van toetsen. Ook binnen de les eist het bij drukke klassen veel energie om orde te houden. Maar dit schrikt mij zeker niet af.