laura één van onze invalstudenten - KlasseStudent
932
page-template-default,page,page-id-932,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Laura Koppes

Profiel: Ik ben Laura Koppes, 23 jaar oud en werk als studiecoach voor KlasseStudent in het open leercentrum (OLC) van de onderbouw op het Bonnefanten College in Maastricht.

Tekst: Het Bonnefanten College is dit schooljaar begonnen met een lesuitvalvrij en huiswerkvrij concept. Dit houdt in dat de leerlingen niet alleen met lesuitval bij ons komen, maar ook vaste studie-uren in hun rooster hebben ingepland. Daarnaast hebben alle klassen twee uur in de week rekenlessen in het OLC, waar ze zelfstandig in een programma aan rekenen werken.

Wij begeleiden de leerlingen met hun huis-, leer- en rekenwerk, door bijvoorbeeld extra uitleg te geven of te overhoren. De leerlingen zitten in groepjes van vier, hierdoor ontstaat een vrije situatie, waarin de leerlingen elkaar helpen en er ook eenvoudig een band tussen coach en leerling ontstaat.

Ik vind werken voor KlasseStudent heel leuk, omdat we in Maastricht met een enthousiast en betrokken team werken. Onze regiomanager is een betrokken persoon, die de belangen van de school en de coaches goed in balans brengt, die je serieus neemt en daarnaast zorgt voor een gezellige sfeer binnen het team. Dit werk is ook leuk, omdat je iedere klas regelmatig ziet en snel goed contact met de leerlingen krijgt. Je kunt de leerlingen heel gericht helpen en snel signaleren als er hulp nodig is, zowel op vakinhoudelijk als pedagogisch gebied.

In het onderwijs is iedere dag anders. Dat en mijn collega’s maken dit werk ontzettend leuk!