Dirkjan één van onze invaldocenten - KlasseStudent
926
page-template-default,page,page-id-926,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Profiel: Ik ben Dirk-Jan Egberts, 26 jaar en ik werk als invaldocent op het Stedelijk College Oude Bosschebaan in Eindhoven.

Tekst: Inmiddels is dit mijn derde schooljaar op deze vmbo-school, waar ik drie dagen per week werk. Het contact met leraren en overig personeel loopt gesmeerd. De mensen hier laten je oprecht voelen dat je erbij hoort en dat je één van hen bent, ondanks dat je ‘slechts’ invaldocent bent. Inmiddels heb ik met meerdere docenten hier op school en collega’s van KlasseStudent een hechte vriendschap opgebouwd, wat natuurlijk fantastisch is! Ook met veel leerlingen heb ik in de loop van de tijd een band opgebouwd en komen ze me regelmatig opzoeken om de meest uiteenlopen zaken te bespreken. Ze nemen je als docent in vertrouwen.

Dankzij mijn werkzaamheden voor KlasseStudent ben ik enorm enthousiast geraakt om fulltime in het onderwijs te werken en combineer ik mijn werk tegenwoordig met een deeltijdopleiding tot leraar Duits. De mooiste momenten tijdens mijn werk doen zich dan ook voor wanneer leerlingen vragen hoe ver ik met mijn opleiding ben en wanneer ik nou eindelijk ‘echt’ leraar wordt. “Kunnen we jou niet als vaste docent krijgen?” vragen ze wel eens als een reguliere docent gedurende langere tijd uitvalt. Erg leuk om te horen en eigenlijk een groot compliment!

Aan mensen die stressbestendig zijn, een nuchtere kijk op de wereld hebben en die zich niet snel gek laten maken, kan ik een baan in het onderwijs enorm aanraden! Het werk kan soms best pittig zijn, maar de waardering en mooie momenten met leerlingen die je ervoor terug krijgt is heel veel waard. Door het werken op een middelbare school ben ik ook pas echt goed gaan beseffen hoeveel er van docenten wordt gevraagd. Achter iedere leerling schuilt een ander verhaal. Je hebt altijd het beste met de leerlingen voor en je bent in de eerste plaats altijd mens, daarnaast ben je docent.